Ligo unie KBO

 

Nieuwsbrief KBO-PCOB 30 augustus 2017

online lezen

kbo-pcob

3

 

Oudere werkzoekende profiteert niet mee van aantrekkende economie

6Via media en overheid komen jubelende groeicijfers over de economie naar buiten. Ook zijn er optimistische werkloosheidscijfers. Oudere werkzoekenden zijn echter vaak niet goed in beeld en zij profiteren vooralsnog niet in gelijke mate van de economische groei. KBO-PCOB wil verandering! En opende daarom het Meldpunt Ouderenwerkloosheid.

13

Help ons mee!

20

Derde keurmerkronde Seniorvriendelijk Ziekenhuis komt eraan

5Een verblijf in het ziekenhuis is nooit prettig. Voor senioren is het vaak extra vervelend. Medio oktober kent KBO-PCOB, voor de derde keer op rij, het tweejaarlijkse keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis toe.

12

Lees meer

19

Radioaanbod voor senioren laat te wensen over

Senioren zijn minder te spreken over de muziekkeuze van de publieke radiozenders. Dat blijkt uit de vele reacties die KBO-PCOB ontvangt op een ingezonden brief in ons ledenmagazine.

11

Lees hier een greep uit de reacties

18

2

Geluk komt met de jaren

Uit het Grote Geluksonderzoek van KBO-PCOB onder maar liefst 2.500 senioren blijkt dat 73% van de senioren zichzelf bestempelt als een gelukkig mens. 

10

Lees verder in ons online magazine

17

Meer bewegen doet KBO-PCOB met Oefen je Vitaal!

Met Oefen je Vitaal! zet KBO-PCOB al vanaf najaar 2016 in op gezond bewegen voor senioren. Dat voldoende bewegen en het doen van oefeningen belangrijk is voor hen benadrukte de Gezondheidsraad onlangs in het nieuw verschenen advies Beweegrichtlijnen 2017.

9

Alles over Oefen je vitaal

16

4

Onderzoek naar levensvragen

Heb ik het allemaal goed gedaan? Gebeuren dingen met een reden? Waarom ben ik hier op aarde? Zijn dit vragen die u zich wel eens stelt? Altijd al? En kijkt u er nu anders tegenaan dan vroeger?
Wij zijn benieuwd! Help ons, en maak kans op een van de tien cadeaubonnen van €20!

8

Doe mee en maak kans op een cadeaubon

15

1

Gezamenlijke Facebookpagina KBO-PCOB

Ook via Facebook houden we u op de hoogte van ons nieuws en delen we leuke en ontroerende zaken die in de verenigingen en in de samenleving spelen rondom senioren. Sinds kort zijn de Facebookpagina's van KBO en PCOB samengevoegd tot één Facebookpagina: KBO-PCOB. Als u Facebook heeft maar ons nog niet heeft geliket: neem dan snel een kijkje! 

7

Like ons op Facebook!

14

Volg ons

Facebook

 

Twitter

 

KBO-PCOB.nl
website KBO
website PCOB

 

Europalaan 40
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl