Ligo unie KBO

Logokbopcob

 

De seniorenorganisatie van Nederland

Bekijk deze email in uw browser

5


KBO Nieuws
Editie 13, jaargang 4 - 11/07/17

KBO Nieuws is de digitale nieuwsbrief van de Unie KBO voor KBO-leden en andere geïnteresseerden.
Dit is een greep uit het nieuws; u kunt meer lezen op www.kbo.nl

4

Terecht aandacht en geld voor wijkverpleging


Op 5 juli debatteerde de Tweede Kamer over wijkverpleging. Kort daarvoor was extra geld toegezegd. Tegelijkertijd kwam er een brandbrief over personeelstekorten. Beide zaken kregen, terecht, de aandacht. Maar KBO-PCOB herkende in het debat ook belangrijke punten die wij eerder hadden ingebracht.

Lees verder

6

Gesprek en vragen rond voltooid leven


Ervaringen rondom voltooid leven stonden centraal in een eerste gesprek tussen leden van KBO en PCOB en leden
van de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden. We zijn ook benieuwd naar uw mening over
de geleverde palliatieve zorg.

Lees verder

9

Weg bij de Eerste Hulp: 7-puntenplan


Goede zorg voor oudere patiënten is nog lang geen realiteit. Het aantal 65-plussers op de Spoedeisende Eerste Hulp neemt fors toe. KBO-PCOB doet daarom zeven verbetervoorstellen. Met deze voorstellen, uitgewerkt in concrete maatregelen, kan de zorg aan ouderen verbeterd worden. Dit scheelt veel persoonlijk leed en voorkomt de kans op schade en vroegtijdig overlijden.

Lees verder

2

KBO-PCOB: verlaag leeftijdsgrens no-riskpolis naar 50 jaar


Minister Asscher wil de leeftijdsgrens voor de no-riskpolis verlagen van 63 naar 56 jaar. Hierdoor wordt het aantrekkelijker om een senior in dienst te nemen. KBO-PCOB is blij met deze eerste stap, maar pleit voor een verdere verlaging. Problemen op de arbeidsmarkt beginnen immers al bij 50 jaar.

Lees verder

3

Senioren steeds actiever op sociale media


In de afgelopen twee jaar zijn 65-plussers veel meer gebruik gaan maken van sociale netwerken, hun aandeel steeg van 26 procent naar 39 procent. Directeur Manon Vanderkaa: “Senioren worden steeds digivaardiger. Vooral het gebruik van smartphone en tablet neemt toe.”

Lees verder

7

Gezocht: vrijwillige medewerkers voor de pensioentelefoon


Bent u of kent u iemand die kennis heeft van pensioenen en het leuk vindt in een telefoonteam vragen daarover te beantwoorden? Wij komen graag met u in contact.

Lees verder

Laatste editie KBO Nieuws

Dit is de laatste editie van de vertrouwde KBO Nieuws. Maar we nemen geen afscheid. Na de zomer sturen we u automatisch en met veel plezier de eerste editie van de nieuwe, gezamenlijke nieuwsbrief KBO-PCOB. Een logische stap nu de landelijke bureaus van KBO en PCOB zijn samengegaan en we de krachten voor belangenbehartiging vanuit Utrecht bundelen. Veel dank voor alle aandacht voor onze artikelen in KBO Nieuws en een fijne zomer gewenst. U ziet uw nieuwsbrief straks terug in een nieuwe gedaante, maar met de vertrouwde betrokkenheid bij de interesses en belangen van senioren.

Klik hier om KBO Nieuws in Word te downloaden.
Kent u iemand die KBO Nieuws graag zou lezen? Klik hier om deze versie door te sturen.
Lezers die nog niet zijn aangemeld kunnen zich op KBO Nieuws abonneren.

8

1