Nieuwsbrief KBO-PCOB | 13 april 2018

online lezen

2

 

4

 

Pact Ouderenzorg; verbeteren verpleeghuiszorg

In het bijzijn van KBO-PCOB werd de tweede pijler van het Pact Ouderenzorg gepresenteerd.
Hiermee werd een belangrijke stap gezet om de totale verpleeghuiszorg in Nederland kwalitatief te verbeteren. KBO-PCOB is blij dat onder andere geestelijke zorg een nadrukkelijke plek gaat krijgen in het programma. En dat vrijwilligerscoördinatoren kunnen worden aangenomen voor goede begeleiding. Twee punten waar wij al langer voor pleiten.

6

13

Lees meer over het pact

20

Senioren ontwikkelen eigen meetlat voor projecten

3

 

Wat vinden ouderen zelf belangrijk als het gaat over wonen, welzijn en zorg? Wat zijn nou écht waardevolle verbeteringen? Niemand kan deze vragen beter beantwoorden dan ouderen zelf. Daarom stelden senioren aandachtspunten op en toetsten zij verbeterprojecten.

De uitkomsten zijn vastgelegd in een toetsingskader, dat mede tot stand kwam dankzij KBO-PCOB.

16

Lees over en download het toetsingkader

24

 

Inspanningen en resultaten in de belangenbehartiging

 

5

Er staat weer een nieuwe rapportage belangenbehartiging voor u online. In deze rapportage leest u wat we in maart 2018 voor senioren in Nederland deden en bereikten.

Via onderstaande knop komt u bij het overzicht van rapportages. Over 2017 bieden we vier kwartaalrapportages aan. In 2018 rapporteren we per maand. De meest recente rapportage is van maart 2018.

12

Lees de rapportage over maart

19

Senioren waken over hun eigen buurt

8

 

Senioren houden hun eigen buurt goed in de gaten. Bijna de helft heeft wel eens een melding gedaan bij de politie. Dat en nog veel meer blijkt uit het Grote Veiligheidsonderzoek van KBO-PCOB, waaraan 1.400 senioren hebben meegedaan. 

Wilt u ook deelnemen aan het Seniorenpanel? Meld u dan snel aan via de website. Deelnemers maken steeds kans op een waardebon!

15

In het online magazine de uitgebreide resultaten van dit onderzoek

23

 

Actieplan wintersterfte

 

9

Griep en longontsteking houden ons al maanden in de greep. Hoewel de meest recente cijfers nog niet bekend zijn, zijn naar schatting meer dan 8.000 mensen overleden aan de gevolgen van griep. Ziekenhuizen liggen nog vol met grieppatiënten, veelal met ernstige complicaties.
Seniorenorganisatie KBO-PCOB nam het voortouw en roept overheid en maatschappelijke organisaties op om samen tot een “actieplan wintersterfte” te komen.

11

Lees over het actieplan

18

Iedere 500 meter een toilet

7

 

KBO-PCOB was op 3 april j.l. mede-aanbieder van deze petitie ‘Help! Waar kan ik naar de wc?', een initiatief van de De Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Stomadrager Carlijn Willemstijn bood de Tweede Kamer een zwartboek aan met indringende verhalen van mensen met een negatieve toiletervaring.

Bekijk hier het filmpje van het aanbieden van de petitie.

14

Lees meer over onze zorg

21

 

Pensioenfondsen, pensioenstelsel en de KBO-PCOB pensioentelefoon

1

 

De financiële positie van pensioenfondsen is verder verslechterd. Een nieuw pensioenstelsel is in de maak, maar het overleg daarover loopt stroef.
Wie lid is van pensioenfonds ABP kan tot en met 30 maart stemmen voor het Verantwoordingsorgaan.
En kent u de KBO-PCOB pensioentelefoon al?

10

Lees meer over pensioenen

17


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO-PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO-PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.


Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB.nu via www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons

Facebook

 

Twitter

 

Links naar onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl

 

Seniorenorganisatie KBO-PCOB
Europalaan 40
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl

Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden