Ligo unie KBO

 

Nieuwsbrief KBO-PCOB | 20 oktober 2017

online lezen

6

 

Gratis workshop voor vrijwilligers en mantelzorgers -
m.m.v. Eef van Opdorp. Laatste plaatsen!

Financieel misbruik komt nog steeds veel voor onder ouderen. Het is verborgen leed, dat beter opgemerkt moet worden. Vrijwilligers en mantelzorgers komen veel bij ouderen thuis en signaleren soms zaken waar ze niet goed raad mee weten. In samenwerking met het ministerie van VW&S organiseren we daarom voor hen een workshop waarin u leert welke signalen duiden op financieel misbruik, waar risico’s zitten en hoe te handelen bij een ‘niet pluis’ gevoel. 
Er zijn nog plaatsen in Dordrecht (aanstaande dinsdag 24/10). Aanmelden voor Dordrecht kan tot en met maandag 12.30 uur. Daarna is er nog een bijeenkomst in Utrecht op 9 november. Aanmelden daarvoor is uiteraard ook mogelijk.

12

Meld u nu aan!

18

Op weg naar mantelzorgondersteuning op maat

5

 

Wanneer een naaste ernstig ziek is, kan mantelzorg erg intensief zijn. Het is belangrijk dat mantelzorgers tijdige en passende ondersteuning kunnen krijgen als zij dit wensen. Daarom vindt KBO-PCOB het belangrijk om deelnemer te zijn aan het project ‘Mantelzorgondersteuning op maat’. Daarom nodigen wij u uit om deel te nemen aan dit onderzoek van KBO-PCOB, Mezzo, VPTZ, Actiz, V&VN en het VU Medisch Centrum. 

11

Lees meer en meld u aan

17

KBO-PCOB Pensioentelefoon - stel gerust uw vraag!

 

2

Ons pensioenstelsel behoort tot het beste van de wereld. En toch raken we er oververhit over. Logisch, het is vaak ingewikkelde materie.
Verdwaal niet langer in het woud van pensioenvragen, maar bel de KBO-PCOB pensioentelefoon. Ons team van deskundigen zit elke woensdag van 13 tot 15 uur klaar om uw vragen te beantwoorden. Telefoonnummer: 0900-8212183 (€ 0,10 per minuut)

Vrijwilligers gezocht
Heeft u zelf de nodige kennis van en interesse in ontwikkeligen op het gebied van pensioenen en lijkt het u leuk om anderen met uw kennis te helpen? Wij zoeken nog vrijwillige medewerkers! Iets voor u? Bekijk snel onze vacature. 

10

Bekijk de vacature

16

Help de redactie: goede daden gezocht!t

3

 

Voor de kersteditie van het Magazine van KBO-PCOB zoekt de redactie mensen die iets onbaatzuchtigs doen met Kerst (of dat hebben gedaan). Het gaat om kleine dingen: bijvoorbeeld iemand die een alleenstaande buurvrouw heeft uitgenodigd voor de Kerst. Of iemand die vrijwilligerswerk doet tijdens de kerstdagen. Wie kent er zo'n verhaal?

9

Laat het ons weten

15

Adriaan van Dis: 'Verhalen helen mij'

 

1

Achter in de roman In het buitengebied van Adriaan van Dis staat een cryptische opmerking: ‘Niet alle verbeelding is autobiografisch.’ Maar toch zet de schrijver de werkelijkheid wel vaak om in verhalen. Dat deed hij als kind al. Over zijn vader bijvoorbeeld. 
In het Magazine van KBO-PCOB staat een uitgebreid interview met Adriaan van Dis.

8

Lees het interview met Van Dis

14

Brand in huis bij Mw. Derksen en Mw. Mientjes

4

 

Senioren zijn bijna drie keer zo vaak slachtoffer van een fatale woningbrand als de gemiddelde inwoner van Nederland. Bij mevrouw Derksen (80) uit Bemmel en bij mevrouw Mientjes uit Arnhem brak brand uit. Lees de verhalen van deze twee mensen en wat u zelf kunt doen om brand te voorkomen.
En wist u dat u ook een veiligheidsadviseur van KBO-PCOB kunt raadplegen? Deze vrijwlligers komen graag bij u langs! Alle informatie leest u in het artikel onder de groene knop!

7

Lees hun verhaal en wat u kunt doen om brand te voorkomen

13

Volg ons

Facebook

 

Twitter

 

KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl

 

Europalaan 40
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl

Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden

 

25