Nieuwsbrief KBO-PCOB | 5 juli 2018

online lezen

6

 

7

 

Uit angst de deur niet meer opendoen?

 

4

Angst om de deur niet meer open te doen of je gedrag aanpassen om veiligheid te vergroten? Uit de Veiligheidsmonitor van het CBS blijkt dat senioren (65+) zich minder vaak onveilig voelen dan Nederlanders die jonger zijn. Senioren nemen ook vaker dan anderen preventieve maatregelen om criminaliteit te voorkomen. Veiligheidsadviseurs van KBO-PCOB geven tips en advies om de eigen veiligheid en die van de woning te vergroten.

12

Lees meer

17

KBO-PCOB start nieuwe dienst BEB, want duizenden ouderen betalen onnodig een te hoge eigen bijdrage 

2

 

Mensen die te maken krijgen met zorg thuis of in een verpleeghuis, betalen hiervoor een eigen bijdrage gebaseerd op het inkomen van twee jaar geleden. Vaak is de huidige situatie in deze twee jaar al zodanig veranderd dat ouderen te veel betalen. Die bedragen kunnen fors oplopen en tot problemen leiden. KBO-PCOB wil hiervoor zo snel mogelijk een oplossing en heeft daarom tijdelijk een nieuwe dienst: Bespaar Eigen Bijdrage (BEB).

11

Lees meer

16

Minister wil weer balkon bij woonfunctie met zorg

 

1

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken is voornemens om buitenruimte bij woonfunctie met zorg weer op dezelfde manier verplicht te maken als bij reguliere woningen. Hiermee gaat een uitgesproken wens van KBO-PCOB en andere maatschappelijke organisaties in vervulling. Buiten zijn is immers van belang voor de gezondheid en kwaliteit van leven van senioren.

10

Lees meer

15

Oppositie is net als KBO-PCOB tegen verdwijnen vitamine D en zware paracetamol uit basispakket

3

 

VVD, D66 en CDA spraken hun steun uit voor de pakketmaatregel van minister Bruno Bruins van Medische Zorg. Dat deden zij in een debat met de minister over de maatregel om vitaminen, mineralen en paracetamol te schrappen uit het basispakket. De oppositiepartijen zijn - net als KBO-PCOB - echter van mening dat vitaminen, mineralen en paracetamol 1000 mg juist wel onderdeel moeten blijven van het verzekerd pakket om stijging van zorgkosten te voorkomen.

9

Lees meer

14

Wetsvoorstel abonnementstarief Wmo is goede stap

 

5

Te veel senioren hebben te maken met een stapeling van zorgkosten. Deze kosten worden hoger terwijl tegemoetkomingen en compensatieregelingen zijn wegbezuinigd. KBO-PCOB maakt zich daarom al langer sterk voor het tegengaan van de stapeling van zorgkosten. KBO-PCOB gaf in een consultatiebrief aan minister Hugo de Jonge van VWS aan in beginsel tevreden te zijn met het wetsvoorstel voor een abonnementstarief in de Wmo. We plaatsen echter ook enkele kritische noten.

8

Lees meer

13

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via www.kbo‑pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons

Facebook

 

Twitter

 

Links naar
onze websites:

KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl

 

Seniorenorganisatie
KBO-PCOB

Europalaan 40
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl

Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden

  
     

Per 1 juni nieuw nummer Servicetelefoon, Pensioentelefoon en Juristentelefoon

Vanaf 1 juni hebben de Service-, Juristen- en Pensioentelefoon van KBO-PCOB een nieuw nummer: 030 - 3400 655. Naar dit nummer belt u tegen het reguliere tarief; de extra kosten die u betaalde voor het 0900-nummer vervallen. Op deze manier verbeteren we de service voor onze leden.
U kunt de Service-, Juristen- en Pensioentelefoon bellen met vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, gezondheid en juridische zaken. Ons telefoonteam staat u persoonlijk te woord en helpt u graag.
Maandag t/m donderdag 10.00 – 13.00 uur Servicetelefoon
Woensdag 13.00 – 15.00 uur Pensioentelefoon
Donderdag 13.00 – 15.00 uur Juristentelefoon